Dyson jobber aktivt med hverdagsroboter

Hversdagsroboter kommer stadig nærmere noe som gjenspeiles av at produsenter som Dyson driver med omfattende forskning på avanserte roboter for bruk i vanlige hjem. I videoen nedenfor pekes det blant annet på at støvsugere og vaskeroboter allerede har fått mange autonome, dels svært avanserte funksjoner. Forskningen tar særlig sikte på å gjøre robotene trygge for sine omgivelser. Det vil si at den må være god til å tolke miljøet rundt og hele tiden kunne tilpasse seg, noe som klart peker mot hvorfor bilprodusenten Tesla har en «Tesla Bot» i ermet.



Tesla og Dyson forenes om at vi vil se langt mer avanserte roboter i et menneskelig miljøer. Dette krever langt bedre sensorer og kunstig intelligens enn det som i dag sitter i robotstøvsugere, men det kan sammenlignes med den AIen som kreves for å kjøre en bil i et komplekst, ukjent miljø.

De neste fem årene har Dyson planer om å ansette rundt tusen ingeniører som skal jobbe med robotteknologi. Dette er selvsagt også en fortelling om hvordan mange av de løsningene de forsker på også vil finne veien til andre, gjerne eksisterende Dyson-produkter. Du kan regne med at støvsugeren din kommer til å bli smartere.


Kommentarer