Sorterer Lego ved hjelp av kunstig intelligens

Australieren Daniel West har bygget en sorteringsrobot av Lego som er i stand til å skille mellom rundt 10.000 ulike klosser. For å oppnå dette benyttet West Googles AI-motor TensorFlow. TensorFlow er et programvarebibliotek av åpen kildekode for maskinlæring som utvikles og brukes av Google. Det ble opprinnelig utviklet som del av Google's Brain Team. Den 9. november 2015 ble det publisert med Apache 2.0 open source license.  en database med CAD-modeller av klossene, hentet fra brukerproduserte databaser som LDraw.org og Rebrickable.

Bilder av legoklossene blir sammenlignet med  basen med CAD-tegninger og ved å knyttet dette til et nevralt nettverk blir systemet i stand til å sortere 3000 forskjellige klosser. System skal imidlertid kunne utvides slik at det kan kjenne igjen alle klosser som noensinne er produsert.

Sorteringsmaskinen består av seks Lego-motorer, en rekke servoer, en Raspberry Pi, et kamera og en pc for å kjøre AI-softwaren. Den er bygget av ca 10.000 Lego-klosser.Kilde:

Kommentarer