Bygger roboter på Kodeklubben


Foto: Per Eide Studio

Dataspråk, koding og roboter er noe mange tenker er forbeholdt ingeniører og IT-teknikere. For barna i Ulsteinvik er det derimot en fritidshobby.

Leif Rune Solås er leder på Kodeklubben Ulsteinvik, som er en del av den større frivillige organisasjonen Lær kidsa koding. Selv om hverdagen allerede er veldig preget av datamaskiner, apper og internett tror han det er nyttig for barna å lære seg en litt annen tilnærming til software og teknologi.

–Det er veldig lett å engasjere barna. Det er ikke meningen at dette skal være skole, det er jo en klubb. Tanken er at det skal være et interessefelleskap, vi skal ikke drive å lære barna programmering, selv om det er et av resultatene. Det er mer et middel på veien mot å få mestringsfølelse og utforske dette med data og programmering på en annen måte enn det å sitte og styre med apper, sier han.

Det er kanskje ikke tilfeldig av et slikt miljø har oppstått i Ulsteinvik, når det er relativt mange av foreldrene som er interesserte i teknologi og arbeider som ingeniører. Likevel har det vært et høyt trykk også fra skolene, som blant annet har innført koding på skolen. Det er slik kodeklubben har fått fotfeste i byen, forteller Leif Rune.

Kilde: nernett.no

Kommentarer