Kunstig intelligens må reguleres

Shifting toward Enterprise-grade AI Resolving data and skills gaps to realize value

Enorme mengder data og kunstig intelligens gjør at de store plattformselskapene har mer makt til å påvirke folks meninger enn tv og aviser noen gang har hatt. Likevel blir de pålagt lite ansvar og begrenset regulering. Det er tid for både mer åpenhet og nye krav.

Bruken av AI vokser raskt og vil være med å løse komplekse utfordringer fremover. Sammen med Oxford Economics har IBM gjennomført en studie blant fem tusen direktører i 18 ulike bransjer verden rundt. Konklusjonen er åpenbar: Etter en tid med eksperimentering og utprøving går vi nå inn i en periode hvor kunstig intelligens vil bli tatt i bruk i de fleste bransjer.

Hele 82 prosent av selskapene vi spurte vurderer nå å bruke kunstig intelligens i kjernen av sin forretningsvirksomhet. Samtidig har Kina, USA, Frankrike, England, EU og en rekke andre land vedtatt gigantiske, og viktige, satsinger på kunstig intelligens.

Vi trenger en global digital etikk. Vi trenger også reguleringer og lovverk som sikrer enkeltmennesket mot uansvarlighet og datamisbruk fra de store plattformselskapene. Vi trenger åpenhet om hvordan kunstig intelligens utvikles, hvordan algoritmene fungerer og hvordan data brukes.

Kilde: DN.no

Kommentarer