Sony Aibo i moderne utgave

Her i gården er vi begeistret for roboter, og Sonys relansering av robothunden Aibo vekker derfor interesse, men kanskje ikke overstrømmende entusiasme. Vi hadde ønsket oss muligheter til selv å kunne programmere denne. Men Sony har uansett tradisjoner å følge opp. Selskapet viste frem første utgave av Aibo allerede i 1998, og denne ble en kultklassiker. Den ble videreutviklet i noen år, men forrige modell kom så langt tilbake som i 2005.

Faktisk synes jeg den opprinnelige roboten har vel så mye sjarm, men den ny utgaven har selvfølgelig mye mer teknologi innabords. Dermed blir det ingen rimelig fornøyelse. Prisen havner nok på oppsiden av 30.000 kroner, om den i det hele tatt kommer til Norge. I første omgang blir Aibo kun solgt på det amerikanske og det japanske markedet. I Japan har den vært i salg siden slutten av fjoråret.
Aibo har en rekke berøringssensorer: under haken, på hodet og ørene og bakpå ryggen. Ideen er at du skal kunne ta på den noenlunde slik du ville interagert med en levende hund. Dermed er den også utstyrt med kameraer og mikrofoner, og blir på den måten i stand til å reagere både på bevegelser og lyder i omgivelsene. Den skal kunne adlyde en del forhåndsdefineret talekommandoer. Roboten kan kobles både til mobilnett og WiFi, og skal dermed kunne kommunisere med skytjenester og andre smartprodukter du har i hjemmet.

Et ganske morsomt teknologimøte, om enn rimelig rart, mellom ulike generasjoner av Aibo.

Aibo er på samme måte om SoftBanks overprisede Pepper-robot designet for å kunne fungere som en slags hjelper, samtidig som disse robotene gir en slags følelsesmessig interaksjon med mennesker. Regn med at her kommer det et vell av abonnementspakker der leverandørene selger tjenester og tilleggsfunksjoner.

Vi får ta med oss noen råd fra Aisoy Kik, som her forteller oss robotlovene:

Kommentarer