Segway Loomo

Segway har vært lenge i markedet for selvbalanserende kjøretøy og kommer nå med en «smart» utgave utstyrt med kameraer og sensorer. Dermed har kjøretøyet blitt til en robot som kan kjøre rundt av seg selv. Via en egen app kan du «se» gjennom robotens kamera og ta bilder eller fjernstyre den.

Loomo fungerer i utgangspunktet som en konvensjonell ståhjuling. Den har en makshastighet på 18 km/t og rekkevidden skal være opptil 35 kilometer. I tillegg er det bygget inn en del autonome funksjoner. Roboten kan se forskjell på ulike ansikter og objekter. Den kan reagere på bestemte håndbevegelser, og har mulighet for stemmegjenkjenning. 

Loomo skal være smart nok til å kunne følge etter en person rundt og unngå hindringer samtidig som den kan ta med nyttelast. Loomo er utstyrt med høyttalere, så sammen med mikrofoner og kameraer er det ikke noe i veien for at den  kan fungere som en rullende «fjernassistent». Her ligger nok noe av det fremste bruksområdet, knyttet til Loomo Delivery.


Segway benytter Android og Loomo skal være enkel å programmere til å utføre spesielle oppgaver.

Etter planen kommer Loomo  på markedet i oktober. Prisen vil ligge rundt 1700 euro. Når, eller om det i det hele tatt kommer til Norge er det så langt ikke sagt noe om.

Kommentarer