Vi føler med roboter

Terminator T-800 fra filmen The Terminator. Her en fra en utstilling i Japan.
Foto: Dick Thomas Johnson
Peter Singer, en forsvarsanalytiker fra the Brookings Institution forteller i en artikkel hos LiveScience.com om hvordan militære roboter som er utviklet for alt annet enn kjærlige bånd likevel blir hengivne kompanjonger av soldatene.

Han har skrevet boken Wired for War: The Robotics Evolution and Conflict in the 21st Century fra 2009 om droidenes rolle i krig.

Singer beskriver blant annet en soldat som med tårer i øynene spør en mekaniker om han kan sette Scooby Doo sammen igjen. Forsikringer om at soldaten skal få en ny robot hjelper ikke, han vil bare ha Scooby Doo.

– Det høres kanskje dumt ut, men man må huske at denne soldaten har vært igjennom den mest psykologisk ødeleggende opplevelsen som finnes, krig, forteller Singer.

Singer forteller også om en soldat som løp 50 meter under kraftig fiendtlig ild for å redde en fallen robot. Flere militære lag har til og med gitt sine roboter medaljer for heltemot og millitære begravelser.

Fra selroboter på pleiehjem og til militærdroner i krig. Vennskapet til våre mekaniske venner ser ut til å ha kommet for å bli.

Kilder:

Kommentarer