Elever eksperimenter med ny digital teknologi og læring

Nå lurer jeg litt på hva tradisjonelle skolefag er i denne sammenhengen, men poenget er vel uansett at didital teknologi åpner for tverr- og flerfaglighet.
Utdanningsdirektoratet har etablert BetaLab, som skal være et sted for utprøving og eksperimentering med ny digital teknologi og læring. Dette er samtidig et utviklingsprosjekt som skal bidra til å bringe teknologien ut i klasserom, barnehager og lærerutdanninger. Siktemålet er å kommer fram til god praksis og gode eksempler.

For tiden er det mye snakk om programmering og algoritmisk tenkning. Programmering i skolen handler mye om å la elevene være kreative og skapende med teknologi, men algoritmisk tankegang er en problemløsningsmetode som dreier seg om å tilnærme seg problemer på en systematisk måte.

Programmering er ofte også en del av det tverrfaglige arbeidet som flere skoler gjør i sine skaperverksted. I et skaperverksted kombineres tradisjonelle håndtverksfag med nye teknologier som 3D-printing, laserkutting, e-tekstiler og programmerbar elektronikk.

Ved å kombinere teknologi, programmering og håndtverk, kan elevene få være utforskende og kreative med teknologi. I filmen nedenfor, fra skaperverkstedet på Oslo Vitensenter, ser vi hvordan elevene bygger og programmerer roboter.

Kommentarer