Dekorasjon - Versjon 1.14

Ny versjon, dels som et forsøk på å forenkle konstruksjonen, dels som en konkretisering av hvordan roboten skal kunne modigfiseres. Her var tanken å rigge den for observasjon utendørs, men som en kollega nok ganske riktig påpekte: den ser litt militær ut.

Det er ikke meningen. Tvert imot er det jeg sliter litt med nå å få Boba-roboten til å se vennlig ut, samtidig som den er satt sammen av deler som er enkle å lage til og som gir tilstrekkelig innvendig rom til maskinvare.

Det var noen skritt forut for dette, som kanskje synliggjør at ansiktet er det som er vanskeligst å løse, Samtidig er det det ¨lære at nettopp ansiktet bør legges til rette for brukertilpasninger:


Jeg får litt assosiasjoner til Stelton sine kaffekanner. Usikker på om det er bra :)

Sketchup er et glimrende verktøy for denne typen prototyping. Jeg kan raskt se ting som jeg liker versus det jeg ikke synes fungerer så bra. Jeg ender derfor opp med å gjøre en god del av idetegningen i dette programmet. Noen korte skisser på papir, deretter kjapp modellering i Sketchup.

Dermed er veien til en animasjon kort: og modellen kan vises fra alle retninger. Begynner å ligne på noe, selv med den "militære" looken:Maskinvare plassert på magen. Dermed blir det lett å få tilgang til tilkoblinger, om nødvendig. Ledninger på magen er ikke noe som skjemmer en robot:


Kommentarer