Roboter under BETT 2016

Utdanningsmessen BETT er at kaos hvor det gjelder å være målrettet. Hovedinntrykket i år var mindre 3D-printere, jeg så ingen droner, og at Google og Microsoft virkelig er i ferd med å legge bredsiden til i skolemarkedet.

To ting festet seg mer enn alt annet. For det første var BBC microbit en spennende oppdagelse, ikke minst fordi BBC ser ut til å tenke svært helhetlig og ambisiøst rundt dette. På forhånd var jeg spent på å se den lille spanske roboten Aisoy i aksjon. Robot i sine enkelte bestanddeler.

Aisoy innfridde, og jeg håper vi får et par slike i hus om ikke lenge. Gleder meg til å sjekke ut denne, ikke minst med tanke på å prototype ulike former for "virtuelle" assistenter. Skjønt her er nettopp poenget at assistenten ikke er virtuell, men svært så fysisk, men likefullt programmert.

Videre brukte vi mye tid på standen til BBCs microbit, en bitteliten datamaskin som i disse dager gis gratis til en million britiske skoleelever. Ifølge prosjektlederen kommer den for salg i juni, så her er det bare å melde seg på.

Aisoy, en liten sak jeg umiddelbart ble litt glad i.


BBC Microbit, så liten og rimelig at en godt kan lage en hel lystavle.

Undertegnede og sjefen, avfotografert med styring fra en microbit.

Microbit har innebygget akslerometer. Slik kan en styre heisekran med.

Relativt få roboter. Her en rimelig versjon, som har blitt litt oppgradert fra i fjor.

Kommentarer